Biobrandstof

Posted by on Nov 6, 2011 in Hernubare Energie | 0 comments

Biobrandstof

Biobrandstof sluit in ‘n wye verskeidenheid van brandstowwe wat afgelei is uit biomassa. Die term dek vaste biomassa, vloeibare brandstof en verskeie biogas. Vloeibare biobrandstof sluit in bioalkohole, soos bio-etanol en olies, soos biodiesel. Gasvormige biobrandstof sluit in biogas, stortgas en sintetiese gas.

Bio-etanol is ‘n alkohol wat gemaak is deur die gisting van die suiker-komponente van plant materiaal en dit is meestal gemaak van suiker en stysel gewasse. Met gevorderde tegnologie besig om te ontwikkel, sellulose biomassa, soos bome en grasse, is ook gebruik as grondstof vir etanolproduksie. Etanol kan gebruik word as ‘n brandstof vir voertuie in sy suiwer vorm, maar dit word gewoonlik gebruik as’ n petrol toevoeging om oktaan te verhoog en die emissies van voertuie te verbeter. Bio-etanol word wyd gebruik in die VSA en in Brasilië.

Biodiesel is gemaak van groente-olies, dierlike vette of herwinde ghries. Biodiesel kan gebruik word as ‘n brandstof vir voertuie in sy suiwer vorm, maar dit word gewoonlik gebruik as’ n diesel toevoeging om vlakke van partikels, koolstofmonoksied en koolwaterstowwe van diesel-aangedrewe voertuie te verminder. Biodiesel van olie of vette met behulp van transesterifikasie vervaardig en is die algemeenste biobrandstof in Europa.

Biobrandstof het 2,7% van die wêreld se vervoer-brandstof opgemaak in 2010.

Comments are closed.